AAK gör rekordvinst

Fettföretaget AAK i Malmö redovisar ett rekordresultat för årets första kvartal. Vinsten före skatt uppgår till 261 miljoner kronor, en ökning med 19 procent från samma tid ifjol.

Koncernens volymer stiger med tre procent, men den organiska tillväxten faller tillbaka med 1 procent. Totalt sett ökar omsättningen med två procent, till 4,2 miljarder kronor, men ökningen härrör främst från ett förvärv i höstas. Det framgår av delårsrapporten som presenteras under onsdagen.

– De viktigaste drivkrafterna är den fortsatt positiva utvecklingen för området Food Ingredients och den fortsatta förbättringen inom Chocolate & Confectionery Fats, skriver vd Arne Frank i sin kommentar.

För bara två veckor sedan meddelande AAK köpet av olje- och fettverksamheten från CSM Benelux NV i Merksem. Företaget, en underleverantör till bageribranschen i Belgien, Nederländerna och Frankrike, omsatte ifjol cirka 970 miljoner kronor. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: