34orna del IV: En vecka kvar!

Nu är det bara en vecka kvar till evenemanget 34orna 2022 hos PwC i Malmö. Utrullningen av årets lovande unga entreprenörer fortsätter här med ett IT-gäng som lär få känna på arbetskraftsbristen i regionen. Om deras framgångar fortsätter så lär de behöva växa snabbt och bidra till talangbristen.

I våras gick LU Holding in i bolaget Trackpaw Scientific, som utvecklar en AI-baserad IoT-lösning som ska öka välfärden för laboratoriedjur. Grundaren Liza Tchapanova, 25, lyckades tajma sitt bolagsbildande perfekt till publiceringen av EU-rådets Marseille-deklaration, som bland annat innehåller riktlinjer som ska värna om labbdjurs välfärd. Deklarationen har skrivits under av globala spelare som Merck, Novo Nordisk och Novartis. Trackpaw söker nu finansiering bland annat till produktutveckling, sluttester i kundmiljö och genomförande av IP-strategin.

Maria Martinez, 30, och Fernando Carrasco, 30, inspirerades av sitt arbete vid accelerationsanläggningarna Cern i Schweiz och ESS i Lund och startade bolaget har IO-dit i Lund. Duon har utvecklat ett system som ska optimera växtodlingars automatiska bevattning. Prototyper av utrustningen – som består en mjukvaruplattform, en app och halvmeterlånga solcellsdrivna sensorer som sticks ner i jorden – är testade och nästa år siktar bolaget på att starta en första serietillverkning för försäljning.

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: