300 varslade på Ericsson i Lund

Planerna för Ericssons radioenehet i Lund börjar få skarpare konturer. I fredags lades ett varsel av upp till 300 tjänster. Men merparten av modeverksamhetens utvecklingspersonal kommer erbjudas jobb i den nya organisationen, som ska vara igång i början av november.

Av de 690 fast anställda i Lund har Ericsson tidigare sagt att uppåt 500 ska kunna jobba vidare på Business Unit Radio, den gren av Ericsson som Lundasiten kommer uppgå i. Enligt uppgifter till Rapidus var det en något lägre siffra, 450 tjänster, som nämndes på personalmötet på onsdagseftermiddagen där den nya organisationen presenterades. Därmed ser 250 personer ut att bli av med jobbet i Lund.

− Vi har lagt ett varsel på uppåt 300 tjänster. Men vi hoppas så klart att vi inte ska behöva säga upp så många, säger Lundachefen Robert Puskaric till Rapidus.

Främst är det personal inom försäljning, HR, ekonomi och administration som kommer få gå.

− Framöver ska Lundasiten vara en ren forsknings- och utvecklingsenhet, så de kommer inte vara kvar. Men merparten av alla som jobbat med forskning och utveckling kommer rymmas, säger Robert Puskaric.

Under en övergångsperiod kommer 200 personer i Lund arbeta med att serva modemverksamhetens existerande kunder, uppger han.

Då nedläggningen annonserades i mitten av september jobbade runt 160 konsulter på Ericsson i Lund. En stor del av dem har redan fått sina kontrakt uppsagda.

− Vi har redan minskat kraftigt på konsultsidan. Hur många som kan behövas i den nya organisationen kan jag inte säga idag, säger Robert Puskaric. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: