onsdag 24 april 2024

inloggad som

Medotemic tar omtag med ny produkt

|  
|  

Sony-veteranen Lars Nilsson har stöpt om affärsidén bakom Medotemic och lanserat en beta-version av sin nya produkt. Nu är målet att skapa en fullödig digital gång- och löpcoach. 

Från början var tanken att ta fram en produkt för personer med artros och för två år sedan inledde företaget patienttester. Med hjälp av smarta telefoners sensorer och en egenutvecklad algoritm för rörelseanalys skulle man kunna dra slutsatser om rehabiliteringen och patientens utveckling. 

– Den produkten var medicinteknisk och vi började med kliniska patienttester, men märkte att vi inte fick in tillräckligt med data för att stabilisera algoritmen tillräckligt för en CE-märkning. Vi har inte gett upp medtech-spåret och tror fortfarande på idén, men vi har helt enkelt inte den uthålligheten i dag, säger Medotemics grundare Lars Nilsson till Rapidus. 

Nu tillämpar de istället samma teknik och kunskap om rörelseanalys i en konsumentprodukt som ska hålla koll på användarens träning och rörelsemönster. 

Mystep Info heter appen, som redan finns ute i en gratis beta-version. Samtidigt bygger bolaget vidare för att göra gränssnittet mer användarvänligt, lägga till fler funktioner och mer lättförståelig grafik. De samarbetar dessutom med en löpcoach med målet att skapa en digital dito. Om allt går enligt planen ska den nya versionen ersätta beta-varianten senare i vår, varpå bolaget också kommer behöva ta in nytt externt kapital. 

– Vi använder nog de flesta sensorer som finns i mobilen och kan mäta saker som inga andra appar kan mäta. Det kan till exempel vara hur länge man har foten i marken, stegtid, steglängd med mera. Sen kommer den nya versionen ha mer grafik så att det blir enklare för kunden att förstå datan, säger Lars Nilsson. 

Emiliano Strauss

Sony-veteranen Lars Nilsson har stöpt om affärsidén bakom Medotemic och lanserat en beta-version av sin nya produkt. Nu är målet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad