söndag 4 juni 2023

inloggad som

Så firade Rapidus sin 20-årsdag

Bland de röda- vita och svarta ballongerna på Lokal 17 minglade på onsdagen cirka 200 personer för att fira att Rapidus fyllde 20 år. Det blev mingel, mat och prisutdelning. Men även gästernas kunskaper testades: Vem var allra först att bli omskriven i Rapidus?

Invigde kvällen gjorde vd Jan Wifstrand och chefredaktör Niclas Lindstrand. När fördrinken hade druckits och maten påbörjats kom Rapidus ständige Köpenhamnsredaktör Keld Broksø upp på scenen och ledde quizet om nyhetsbrevets historia.

Årets Friskt Vågat-pris delades ut till Sabah Zafar. Till vardags läser hon till dataingenjör men hon har utöver det tillsammans med några vänner bildat ett bolag  och jobbar på att ta fram evighetsrosor, behandlade rosor, utan några gifter, som håller i flera år.

Årets Coest-stipendiat blev Sunfeeds Elsa Sjödahl och Iris Bjerkén som har tagit fram en solrospasta vilken ska fungera som näringsersättning vid krisområden eller svältdrabbade områden. Nu letar de efter samarbetspartners för att kunna testa produkten.

Kvällens stora pris, Årets Rapidusföretag, gick till Malmöbaserade Pinmeto. Det Mjukvarubolaget vann för att de hållit fast vid sin idé med en hårdrocksliknande envishet. Det var tre överraskade grundare som kom upp på scen, berättade om sin produkt samt hur envishet och 30.000 timmars programmering har lönat sig. Pinmeto hjälper företagskedjor nå ut med identisk information, som reklamkampanjer och öppettider, till sociala medier, karttjänster och sökmotorer.

Hur gick det med quizet då? Ja den första personen som Rapidus skrev om var entreprenören Christer Fåhraeus, som även fick komma upp på scen och berätta om sin relation till nyhetstjänsten som lanserades strax efter it-bubblan spruckit.

Vad tänkte han egentligen första gången när Rapidus ringde då för 20 år sedan?

– Jag hade nog en bra känsla. Nånstans i bakhuvudet hade jag ändå en känsla av att Wifstrand var en bra tidningsperson, sa han.

Här kan du se fler bilder från festen!

Mette Carlbom

Bland de röda- vita och svarta ballongerna på Lokal 17 minglade på onsdagen cirka 200 personer för att fira att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl