150 jobb bort på Pergo

I höstas kom beskedet att amerikanska Mohawk Industries köper golvtillverkaren Pergo. Affären stängdes för bara några dagar sedan - och idag informerades personalen om att de skånska fabrikerna läggs ner.

Det är SVT som rapporterar att 150 anställda på anläggningarna i Perstorp och Trelleborg blir av med jobbet när produktionen flyttas till Belgien. Kvar i Trelleborg ska det bara finnas ett nordiskt huvudkontor samt ett service- och distributionscenter.

Pergo bildades i slutet av 70-talet som ett innovationsprojekt inom kemikoncernen Perstorp. 1980 sattes det första laminatgolvet på marknaden. Mohawk betalade 150 miljoner dollar, motsvarande en miljard svenska kronor, för bolaget. Säljare var tyska Pfleiderer. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: